Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На оснащення житлових будинків Харківської області засобами обліку з державного бюджету буде виділено понад 10 млн. грн.

На оснащення житлових будинків Харківської області засобами обліку з державного бюджету буде виділено понад 10 млн. грн.

Відповідно до Постанови від 23 травня 2012 року №604 про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Облаштування багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку і регулювання води та теплової енергії» обласною державною адміністрацією підготовлено та направлено до Мінрегіону пропозиції щодо встановлення, згідно виділених для області лімітів, сучасних будинкових приладів обліку і регулювання води та теплової енергії, а саме: лічильники холодної води – 291 од.; лічильники гарячої води – 198 од.; лічильники теплової енергії – 209 од. Про це сьогодні повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб.

«На теперішній час орієнтовний ліміт асигнувань з державного бюджету на оснащення житлових будинків засобами обліку для Харківської області складає 10,674 млн. грн. На цю суму вже було отримано погодження Мінрегіону. Зараз область продовжує працювати над тим, щоб ще збільшити наш ліміт асигнувань. Реалізація даної програми шляхом співфінансування державного та місцевих бюджетів дозволить налагодити облік ресурсів споживання та скоротити реальні витрати на експлуатацію житлового фонду» - сказав Валентин Дулуб.

Також він відмітив, що найбільш активно та відповідально в процесі підготовки пропозицій спрацювали Вовчанська, Красноградська та Харківська райдержадміністрації, а також виконком Харківської міської ради, які оперативно вирішили питання гарантування співфінансування та взяття на баланс приладів обліку.