Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Багатьом політикам слід вибачитися перед Україною і Харковом за ту інформаційну війну, яку вони вели напередодні Євро-2012

Багатьом політикам слід вибачитися перед Україною і Харковом за ту інформаційну війну, яку вони вели напередодні Євро-2012

«Наші найбільші дивіденди минулого чемпіонату Євро-2012 – відгуки ЗМІ і звичайних людей, які були присутні на матчах. Громадяни Німеччини, Нідерландів, Португалії, Данії говорять приблизно таке: «Наші політики нас обдурили. Вони попереджали нас про те, що з першого кроку в Україні до нас будуть чіплятися українські проститутки, ми везли з собою їжу, тому що нам говорили, що тут неякісна вода, їсти тут нема чого, а коли ми будемо звертати з центральних вулиць, ми будемо бачити дохлих кішок і собак, ми боялися розгулу злочинності, про який нам розповідали політики». Але істерія, організована, в першу чергу, німецькими ЗМІ, виявилася сильно перебільшеною, тому підсумок абсолютно інший. Я особисто пишаюся кожним харків'янином. Спасибі Харкову і харків'янам за те, що у нас гарне сучасне європейське місто, в якому живуть розумні, чуйні, великодушні, добрі й веселі люди», – заявив 2 червня під час прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Він особливо відзначив доброзичливість та гостинність харків'ян, які, навіть не знаючи мови, виловлювали зі сказаного іноземцем назву вулиці, і потім проводжали один або два квартали групу вболівальників до потрібної адреси. Самих уболівальників, за словами Юрія Сапронова, особливо порадувало те, що поїсти і випити пива в Харкові коштувало в 10-12 разів дешевше, ніж це було на інших чемпіонатах, була чудова організація фан-зони та місць відпочинку.

«Багатьом політикам слід вибачитися перед Україною, перед Харковом за ту інформаційну війну, яку вони вели проти нашої країни і проти Харкова напередодні чемпіонату Європи», – заявив віце-губернатор.