Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочато підготовку до зими

На Харківщині розпочато підготовку до зими

Відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександра Аліпова. Від Харківської області участь у нараді взяв перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. На нараді обговорювалися питання, що стосуються підготовки господарського комплексу областей України до зими, відшкодування різниці в тарифах, іпотечного кредитування та реалізації програми «Питна вода».

Перший заступник Міністра зазначив, що у всіх областях України вже ведеться підготовка господарського комплексу до функціонування в осінньо-зимовий період. Він підкреслив, що необхідно додатково обстежити газове обладнання та системи індивідуального опалення в населених пунктах, тому що саме цей аспект представляє особливу небезпеку для жителів Україні в холодний період.

«Також до 1 вересня необхідно організувати додаткове обстеження всіх будинків, які знаходяться на обліку як аварійні або непридатні до проживання, і вжити заходів для попередження можливих надзвичайних ситуацій», – додав Олександр Аліпов.

У свою чергу Валентин Дулуб, звертаючись до керівників комунальних підприємств області, начальників управлінь ХОДА, глав райдержадміністрацій та мерів міст обласного значення зазначив, що до зимового періоду необхідно поставитися серйозно, розраховуватися за спожиті тепло і газ і готувати житлову сферу до нового опалювального сезону.

«Підготовка до зими має бути серйозною. До зими потрібно готуватися так, щоб проблем ні в кого не виникло, щоб початок опалювального сезону ми зустріли достойно і нарікань з боку харків'ян і жителів області не виникло», – заявив він.

Також в ході наради Олександр Аліпов назвав Харківщину в числі областей, які лідирують по установці лічильників на підприємствах, що надають житлово-комунальні послуги.