Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Латвійська республіка зацікавлена ​​у співпраці з Харківщиною

Латвійська республіка зацікавлена ​​у співпраці з Харківщиною

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської республіки в Україні пані Аргітою Даудзе. На зустрічі також були присутні начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко і керівник представництва Латвійського агентства інвестицій і розвитку в Україні, дипломат при Посольстві Латвійської Республіки в Україні Аріс Котанс. В ході зустрічі сторони обговорили перспективи двостороннього співробітництва між Харківською областю і регіонами Латвійської республіки.

У першу чергу Юрій Сапронов привітав пані Посла на Слобожанській землі і проінформував її про потенціал Харківської області.

«Найбільшим потенціалом регіону є наша земля, чорнозем. З 1 січня 2013 року вступає в силу закон про продаж землі, і ми сподіваємося, що це змінить ефективність її використання, яка на даний момент складає близько 24%. Ми також дуже зацікавлені в максимально глибокій переробці тієї продукції, яка виробляється в Харківській області. Ще кілька перспективних напрямків, які ми розвиваємо – це біо-, нано-, IT-технології», – зазначив віце-губернатор.

Як підкреслила пані Аргіта Даудзе, Україна представляє великий інтерес для країн ЄС і зокрема Латвії.

«Інтерес Латвії до регіонів України зосереджений як у сфері господарського співробітництва – як в аграрній сфері та в промисловості, так і в сфері наукового співробітництва між ВНЗ», – сказала вона.

Юрій Сапронов запропонував для подальшої активізації співробітництва розглянути питання про відкриття в Харківській області почесного консульства Латвійської Республіки, а також запросив пані Посла на матчі Євро-2012, які відбудуться в Харкові, і Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який відбудеться 7 вересня.