Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час збирання ранніх зернових навантаження на один комбайн у середньому по області буде становити 226 гектарів

Під час збирання ранніх зернових навантаження на один комбайн у середньому по області буде становити 226 гектарів

В ході визначення готовності сільськогосподарської техніки до збирання ранніх зернових культур було перевірено 1999 одиниць зернозбиральних комбайнів, з них справних – 1654 одиниць. Навантаження на один зернозбиральний комбайн у середньому по області становить 226 гектарів. Про це повідомив в.о. начальника Державної інспекції сільського господарства Харківської області Сергій Бізікін.

За його словами задовільно організована робота по підготовці зернозбиральної техніки в Балаклійському, Борівському, Вовчанському, Чугуївському, Лозівському районах. Недостатньо ведеться підготовка зернозбиральних комбайнів у господарствах Краснокутського,

Первомайського, Барвінківського, Нововодолазького, Двурічанського районів.
Сергій Бізікін підкреслив, що середня зношеність зернозбиральних комбайнів по області становить 60%, і це негативно впливає на забезпечення своєчасного збирання ранніх зернових культур.

«Для вчасного та якісного проведення збирання врожаю ранніх зернових культур сільськогосподарським підприємствам області, за оперативними даними з районів, необхідно додатково залучити 459 одиниць високопродуктивних зернозбиральних комбайнів, що зменшить навантаження на один комбайн та прискорить збирання врожаю», – підкреслив в.о. начальника Державної інспекції сільського господарства. 

Теги