Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На час Євро-2012 розроблено правила в'їзду і виїзду для мешканців 1,5-кілометрової зони навколо стадіону «Металіст»

На час Євро-2012 розроблено правила в'їзду і виїзду для мешканців 1,5-кілометрової зони навколо стадіону «Металіст»

Усім харків'янам, які проживають в межах 1,5 кілометрів від стадіону «Металіст», будуть роздані інформаційні матеріали. Жителі будуть проінформовані про правила в'їзду і виїзду, і схеми руху на час проведення чемпіонату Європи з футболу. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови – керівник апарату ХОДА, начальник Харківського регіонального штабу з питань безпеки та правопорядку Василь Хома. «Передбачено 2 паркінги з триразовим запасом паркувальних місць, для того щоб ті люди, які не зможуть заїхати закриття 1,5-кілометрової зони, змогли залишити там свої транспортні засоби. Паркінги будуть безкоштовні», – повідомив заступник губернатора.

Також він зазначив, що, спираючись на досвід тих країн, які проводили чемпіонати з футболу, через ЗМІ буде проведена роз'яснювальна робота з проханням обмежити виїзди транспортних засобів в дні матчів – 9, 13 і 17 червня. «Я думаю, було б правильно також обмежити транспортний рух напередодні матчів», – додав Василь Хома.

Розроблено схеми руху і перенаправлення потоків уболівальників, алгоритми руху в районі аеропорту та залізничного вокзалу.

Заступник голови ХОДА повідомив, що на кожному з 10 об'єктів, задіяних під час Євро-2012, будуть розташовуватися об'єктові штаби, до яких увійдуть представники міліції, МНС, служби безпеки та медики. У разі виникнення нештатної ситуації штаби будуть збирати первинну інформацію і передавати її в регіональний штаб, де будуть координуватися всі дії.