Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У всіх районах Харківської області буде проведена інспекція стану посівів

У всіх районах Харківської області буде проведена інспекція стану посівів

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, у всіх районах Харківської області буде проведена інспекція посівів як озимих, так і ранніх зернових. «Я їжджу по області і бачу, скільки полів у нас не приведені до цього часу в гідний стан. Необхідно, щоб у районах були проведені комісії з підведення підсумків посіву ранніх зернових, фахівці проїхали по полю кожного господарства і обговорили всі ці питання. Тобто, необхідний глибокий аналіз стану посівів озимих і ярових культур», - підкреслив заступник керівника області.

Також Віталій Алексейчук акцентував увагу керівників районних адміністрацій на необхідності ефективного використання земель резерву і укладення форвардних контрактів з Аграрним фондом України.

«Необхідно стежити за станом земель резерву, вони також повинні перебувати в належному вигляді і використовуватися ефективно. Керівники РДА за це відповідають особисто. Крім того, на сьогоднішній день необхідно укладати форвардні контракти з Аграрним фондом. У нас ще не всі райони включилися в цю роботу, а це питання ціни хліба. Я хочу нагадати, що економіку в селі робить аграрій. Якщо буде працювати аграрний комплекс - буде в селі і освіта, і медицина, і всі соціальні питання будуть вирішені», - підкреслив заступник керівника області.