Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочалося чергове заняття Школи юного журналіста

Розпочалося чергове заняття Школи юного журналіста

Сьогодні у прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося заняття Школи юного журналіста, присвячене особливостям роботи в інформаційній журналістиці на телебаченні. У ньому беруть участь учні 7-11 класів з районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ і пройшли відбір. У ході першої частини заняття редактор служби новин ХОД ТРК Оксана Бабич ознайомить майбутніх журналістів з нюансами роботи в інформаційній журналістиці.

Відкриваючи заняття, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич (з чиєї ініціативи і створена ця Школа) відзначила, що інформаційний жанр найпопулярніший та найактуальніший в журналістиці. Тому, отримавши відповідні знання, їх можна буде використовувати і в інших галузях журналістики.

«Ми сьогодні вирішили провести заняття не тільки для тих учнів, які займаються безпосередньо по напрямку телевізійної журналістики, а і для майбутніх радіо- і газетних кореспондентів. Я вважаю, що ті знання, які ви сьогодні отримаєте, можна ретранслювати і на інші галузі журналістики», - сказала Вікторія Маренич.

Після теоретичної частини юні кореспонденти відвідають виробництво корпорації «Бісквіт-шоколад».

Довідка. Школа юного журналіста створена за ініціативи управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації за підтримки голови ХОДА Михайла Добкіна для того, щоб у майбутньому вирішити дуже актуальну в Харківській області проблему дефіциту кадрів у районних ЗМІ. У ній навчаютьсяшколярі, які вже співпрацюють з районними комунальними газетами і зацікавлені в отриманні більш глибоких теоретичних і практичних знань.