Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожна 6 книга, що видається в країні, друкується на Харківщині

Кожна 6 книга, що видається в країні, друкується на Харківщині

Як зазначила сьогодні в ході брифінгу начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, кожна шоста книга, що видається в Україні, друкується у видавництвах Харківського регіону. «В Україні минулого року було видано 22 тис. найменувань книг, загальним накладом понад 40 млн. екземплярів. У Харківській області понад 3,5 тис. найменувань книг, загальним накладом понад 12 млн. примірників. Таким чином можна підрахувати, що кожна 6 книга видається на Харківщині», - сказала Вікторія Маренич.

За її словами, видавництвами міста Харкова та Харківської області видається найбільша кількість навчальної та художньої літератури, насамперед, літератури для дітей.

«Я вважаю,це дуже добре, що Харків зайняв такі рубежі і дуже стабільно їх утримує. Тому що робити книгу для дітей набагато складніше, ніж для дорослих. Адже дитину потрібно книгою зацікавити, бо прищепити дитині любов до книги можливо лише коли вона починає її розглядати і в тактильних відчуттях отримувати інформацію. Це те, що на сьогоднішній день роблять харківські видавництва. Це те, чим вигідно відрізняється книга харківських видавництв в Україні», - зазначила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА.

Також Вікторія Маренич додала, що в Україні дуже багато різних заходів відбувається за участю книговидавництв Харкова і Харківської області. В цьому місяці в Харкові відбудеться фестиваль «Світ книги», де будуть представлені не лише харківські видавці, а видавці з різних регіонів України.