Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У поточному році ярі культури належить посіяти на площі щонайменше 1 млн. 360 тис. гектарів, що на 13% більше, ніж у 2011 році

У поточному році ярі культури належить посіяти на площі щонайменше 1 млн. 360 тис. гектарів, що на 13% більше, ніж у 2011 році

Як повідомив сьогодні у ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, через посушливу осінь 2011 року, сходи озимих культур були отримані лише на 75% від усієї засіяної площі. На протязі всієї зими і до цього часу включно в області здійснювався моніторинг стану сходів озимих шляхом відрощування монолітів.

«З урахуванням тих площ, на яких сходи озимих культур не отримані, і тих площ, на яких вони загинули в зимовий період, маємо значне зростання обсягу весняних польових робіт у поточному році. Якщо минулого року фактична площа посіву ярих культур, з урахуванням пересіву загиблих озимих і багаторічних трав, склала 1 млн. 205 тис. гектарів, то поточного року ярі культури належить посіяти на площі щонайменше 1 млн. 360 тис. гектарів. Це на 155 тис. гектарів або на 13% більше, ніж у 2011 році», - сказав Віталій Алексейчук.

Також він відмітив, що площа посіву ярих культур може ще зрости, адже не виключена загибель слабких та зріджених посівів вже у весняний період при швидкому наростанні температурного режиму і обмеженій сумі опадів.