Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальні ініціативи Президента є конкретним прикладом справедливої політики влади. Ірина Акімова

Соціальні ініціативи Президента є конкретним прикладом справедливої політики влади. Ірина Акімова

Як заявила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, програма проголошених Президентом України соціальних ініціатив є логічним продовженням соціальної політики, яку влада послідовно проводить з 2010 року. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України. «Це, передусім, цільова, соціально-справедлива допомога і виплати тим, хто цього більш за все потребує. Це новий акцент у соціальній політиці та конкретний приклад соціальної справедливості», - наголосила Ірина Акімова. Вона нагадала, що протягом останніх двох років обсяги соціальних виплат постійно нарощувалися. «Починаючи з 2010 року, рівень мінімальної пенсії зріс майже на 70%, рівень мінімальної зарплати – майже на 46%», - сказала Ірина Акімова.

Перший заступник Глави Адміністрації Президента також звернула особливу увагу на те, що однією з найважливіших складових у ході реалізації соціальних ініціатив є адресність допомоги, яка надаватиметься. Адже збільшення виплат торкнеться, в першу чергу, найбідніших верств населення, серед яких - інваліди, сім’ї з дітьми, пенсіонери.

«Необхідно прибирати розрив, який свідчить про соціальну несправедливість. Саме на це спрямовані соціальні ініціативи Президента, які також передбачають значне покращення якості соціальних послуг», - наголосила Ірина Акімова.