Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект «Нове життя» робить особливий акцент на кадри

Проект «Нове життя» робить особливий акцент на кадри

Проект «Нове життя» робить особливий акцент на кадри. Створення хороших умов і надання обладнання – це важлива, але не єдина складова частина, головне – це підготовка хороших професіоналів, які можуть на цьому устаткування активно працювати, повідомила під час брифінгу за підсумками відвідування Регіонального перинатального центру при Харківській обласній клінічній лікарні Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. За її словами, завдання Національного проекту «Нове життя» – не тільки відкриття в 27 областях України перинатальних центрів, функцією яких буде надання високоспеціалізованої медичної допомоги, а й бути навчальним центром для лікарів, які працюють у всій області. У Харкові тренінги проводилися на базі обласної лікарні, а тепер – на базі нового перинатального центру.

«Дуже здорово, що в процесі створення перинатального центру харківські колеги заздалегідь подумали про те, що постійний тренінг – одна з важливих складових частин його роботи. Уже налагоджені зв'язки з Литвою, Францією. Зараз Президентська ініціатива – встановлювати прямі зв'язки між перинатальними клініками Німеччини та України – теж буде підтримана харків'янами. Це те, що нам потрібно, тому що професійний лікар постійно повинен отримувати нові знання, і допомогти йому в цьому повинні держава і місцева влада.

Перинатальний центр в області обов'язково повинен бути центром навчально-методичної роботи. Харків'яни вже підготували разом з міжнародними партнерами, зокрема з програмою USAID, близько тисячі медиків. І я думаю, що ця навчальна функція на базі хорошого обладнання дуже активно розвиватися, і Харків у цьому плані стане зразком і прикладом», – підкреслила Ірина Акімова.