Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень розрахунків Харківської області за газ в 2012 році становить 37,1%

Рівень розрахунків Харківської області за газ в 2012 році становить 37,1%

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питання розрахунків за природний газ під керівництвом Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко. «Якщо розглянути рівень виплат у відсотковому співвідношенні, то у нас на 1 березня поточного року рівень розрахунків становить 37,1%. Цей показник вищий, ніж за аналогічний період минулого року, хоча сама абсолютна сума боргу велика. Відомо, що за рівнем споживання газу Харківська область знаходиться в провідній трійці, а аномально холодна друга частина зими призвела до того, що всі основні зусилля були спрямовані на те, щоб забезпечити безперебійним теплом житловий фонд та підприємства. Зараз погода вже дозволяє не відволікатися на ці проблеми, тому будемо займатися розрахунками, будемо підтягувати рівень платежів», - підкреслив глава області.

За його словами, на рівень розрахунків Харківської області значно вплинули проблеми з перерахуванням коштів на рахунки Держказначейства, але на даний момент це питання вже врегульовано.

Як повідомив в ході наради Юрій Бойко, в цілому рівень виплат по країні залишає бажати кращого.

«Наша задача сьогодні - знайти вихід з цієї ситуації, розглянути найбільш проблемні моменти, які залежать як від центральних органів влади, так і від місцевого керівництва», - підкреслив він.