Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується ухвалити Програму з підтримки овочівництва

У Харківській області планується ухвалити Програму з підтримки овочівництва

Як повідомив сьогодні під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині планується активізувати роботу з розвитку овочівництва. Зокрема, на розгляд найближчої сесії обласної ради буде запропоновано проект відповідної програми. «Якщо депутати підтримають, на найближчій сесії 1 березня ми будемо ухвалювати обласну програму по підтримці виробництва овочів, згідно з якою буде надаватися підтримка і забезпечуватися фінансування тих, хто буде робити серйозні кроки з відродження виробництва овочів на території Харківської області», - сказав глава області.

За його словами, всі необхідні умови для розвитку овочівництва є в Печенізькому районі, де є можливість здійснювати полив з Печенізького водосховища.

«Там завжди були поливні площі, де вирощували овочі не тільки для потреб України, а й вивозили їх далеко за межі тоді ще СРСР, забезпечуючи ними величезну кількість людей. Зараз там просто почали вирощувати інші культури, які можна вирощувати в будь-якому іншому місці, але не використовувати можливості такого водосховища - я вважаю, це просто небажання отримувати додатковий прибуток. Я був неодноразово в господарствах, які обробляють сотні гектарів поливних земель під вирощування овочів. Вони ведуть успішний бізнес, забезпечують постійною і сезонною роботою велику кількість людей і виготовляють таку продукцію, яка і за зовнішнім виглядом, і за якістю набагато перевершує все те, що сьогодні завозиться з-за меж нашої держави», - підкреслив Михайло Добкін.