Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області проводиться системна робота із забезпечення безперебійної роботи хлібопекарських підприємств

У Харківській області проводиться системна робота із забезпечення безперебійної роботи хлібопекарських підприємств

На Харківщині реалізується ряд системних заходів щодо забезпечення провідних хлібопекарських підприємств області сировиною для випічки хліба, - повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник начальника ГУ промисловості, транспорту і зв'язку - начальник управління промисловості ХОДА Микола Борисенко. За його словами, саме завдяки такій активній діяльності основні сорти хліба в області не дорожчали з 2010 року.

«Була організована закупівля борошна і зерна з державного інтервенційного фонду, спільно з районами проводилась робота зі створення регіонального запасу продовольчого зерна. Завдяки спільним скоординованим діям, підписаному меморандуму, взаєморозумінню між виробниками хліба і торговими мережами і гарному врожаю в області саме на Харківщині в минулому році були найнижчі ціни на хліб, який користується попитом у жителів - це пшеничний хліб і «Дарницький». У фірмовій роздрібній торгівлі хлібозаводів «Салтівський» та «Кулиничі», які виробляють майже 90% усього хліба в області, ціна не змінювалася з кінця 2010 року», - підкреслив Микола Борисенко.

У той же час, за його словами, в районах необхідно активізувати роботу зі створення невеликих приватних пекарень, які допомогли б і надалі стримувати ціни на хліб на мінімальному рівні.

«Ініціювання організації маленьких приватних пекарень може стати найцікавішим рішенням для кожного району. Ці пекарні будуть володіти істотними конкурентними перевагами перед великими обласними підприємствами за рахунок зниження транспортних витрат, а також гнучких місцевих виробничих відносин», - зазначив Микола Борисенко.