Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Центру та регiонам необхідно об'єднатися, щоб вирішити завдання з реформування держави, поставлені Президентом України

Центру та регiонам необхідно об'єднатися, щоб вирішити завдання з реформування держави, поставлені Президентом України

У 2012 році процес реформування різних галузей України входить в активну фазу. У зв'язку з цим усім регіонам разом з міністерствами необхідно об'єднати зусилля, щоб виконати всі завдання щодо реалізації реформ, поставлені Президентом України Віктором Януковичем, - підкреслив сьогодні під час наради в Харкові з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

«Давайте об'єднаємо зусилля, щоб вирішити ті завдання, які поставив перед нами Президент з реформування країни. Реформи в 2012 році будуть реалізуватися дуже активно, і тому ми всі разом повинні вибудувати таку систему, яка б працювала максимально ефективно. Наприклад, щодо сфери ЖКГ - мільйон питань, і всі їх за 5 хвилин вирішити неможливо. Але намітивши конкретні плани, ми повинні прийти до рішення: зміна законодавчої бази, підзаконних актів, зміна менталітету. Тому що всі хочуть, щоб балкони не падали і сміття прибиралося, але безкоштовно. Так не буває», - підкреслив Анатолій Близнюк.

Також він підкреслив, що найближчим часом очікується другий етап адміністративної реформи.

«У державі настає другий етап адміністративної реформи, тобто, треба приймати рішення щодо обласних, районних адміністрацій, у тому числі і щодо їх чисельності, що потім робити з районними адміністраціями, як далі реформувати місцеве самоврядування. Президент сказав, що реформа точно буде, і ми повинні бути готові до неї», - підкреслив Анатолій Близнюк.