Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в Україні має почати працювати в тестовому варіанті електронний уряд

Цього року в Україні має почати працювати в тестовому варіанті електронний уряд

Необхідно створити прозорі умови доступу громадян і бізнесу до адміністративних та інших послуг, які надаються центральними органами виконавчої влади. Про це сказав сьогодні на нараді з представниками семи регіонів України Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк. Він підкреслив, що та ідеологія єдиного вікна, яка сьогодні почала реалізовуватися в країні, повинна бути системною і поширитися повсюдно.

«Наведу приклад: є ДАБК. Сьогодні я ставлю завдання, ДАБК виробляє на підставі законів нормативну документацію, яка заноситься в комп'ютер. Людина, яка хоче отримати дозвіл на будівництво або введення в експлуатацію, готує відповідні документи, подає їх в електронному вигляді, комп'ютер оцінює отримані дані, і після цього, якщо все відповідає на 100%, їй пропонують оплатити і забрати остаточні документи. Ми до цього прийдемо», – зазначив Міністр.

Він також висловив думку, що цього року в Україні буде створений і почне роботу в тестовому варіанті електронний уряд, та запропонував регіонам інтенсифікувати роботу в цьому напрямку за підтримки Міністерства регіональної політики.

Теги