Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На даний момент 73% озимих у Харківській області знаходяться в задовільному стані

На даний момент 73% озимих у Харківській області знаходяться в задовільному стані

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на даний момент 27% площ озимих на Харківщині потребують пересіву. У той же час заступник керівника області підкреслив, що до весни стан озимини може змінитися.

«На сьогоднішній день у нас 73% озимих у доброму стані. Сьогодні рано говорити про те, що у нас буде з озимими навесні, тому що попереду лютий, і невідомо, що буде в березні і квітні. Тому треба сьогодні готуватися як ніколи, адже ми не маємо жодного морального права зібрати хліба менше, ніж 3,5 мільйона тонн. Тому ми над цим питанням працюємо, аналізуємо помилки минулого року. Скажу, що там, де були дотримані всі технологічні процеси, питань не було навіть у цих умовах. А там, де затримали посів, висушили землю, звичайно, хороших сходів немає», - підкреслив Віталій Алексейчук.

За його словами, найкращий по області стан озимих спостерігається у Барвінківському, Дворічанському, Куп'янському районах, найгірше - у Красноградському, Валківському, Куп'янському, Богодухівському, Золочівському районах. Пересівати значну частину площ на даний момент планується кукурудзою, а також ячменем, круп'яними культурами і соєю.