Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році харків'яни та гості міста зможуть почути новий орган

У 2012 році харків'яни та гості міста зможуть почути новий орган

Як зазначив сьогодні директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко, не виключається можливість, що вже в 2012 році харків'яни і гості міста зможуть почути звучання нового органу. «Зараз залишилися чисто технологічні завдання - установка деяких деталей, які ставляться в останню чергу, наприклад, електроніки. Потім вже можна приступати до завантаження, транспортування, що, звичайно, займе досить багато часу, адже орган - це дуже складний інструмент. Монтаж органу в залі може тривати близько 3 місяців, потім почнеться його настроювання. Але у випадку, якщо будівельники, архітектори спрацюють злагоджено, ми зможемо ці роботи закінчити в 2012 році », - сказав він.

За словами Юрія Янко, завершення виплат за виробництво органу для Харківщини - це значна подія не тільки для нашого регіону, але й для всієї України.

«Це велика перемога для міста Харкова, для адміністрації області та міста, усіх харків'ян. Цим питанням займалося багато людей, і зараз ми вже можемо говорити про результат. Це дуже багато значить для всіх нас, тому що Харків отримає кращий в країні орган, зроблений спеціально для нас, який буде звучати в спеціально для цього створеному приміщенні», - підкреслив керівник філармонії.

Теги