Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Програма «Питна вода» буде працювати. Віктор Янукович

Програма «Питна вода» буде працювати. Віктор Янукович

Сьогодні в ході підсумкової прес-конференції Президент України Віктор Янукович підкреслив, що робота за програмою «Питна вода» буде продовжена. За його словами, забезпечення українців якісною водою - одне з найважливіших завдань для держави, і для її вирішення передбачається в першу чергу використання новітніх технологій, а також збереження наявних ресурсів.

«Ми будемо застосовувати кращі світові технології, але традиційні методи водопостачання залишатимуться. Це Дніпро, головна водна артерія країни, Сіверський Донець на сході та інші річки і водосховища. Нам треба дбати про їх екологічний стан, а також удосконалювати систему подачі води споживачам, тому що мережа водопроводів на 90% потребує оновлення. І тут ми будемо використовувати нові технології, нові матеріали», - підкреслив глава держави.

За його словами, особлива увага приділятиметься очищенню води.

«Сьогодні в деяких регіонах почали працювати пілотні проекти. Потрібно збільшувати обсяги цих робіт, це зараз цікавить людей, і ми до цього прагнемо. Ми будемо збільшувати обсяги, і програма «Питна вода» буде працювати. На все це кожен рік ми будемо передбачати певні кошти», - повідомив Віктор Янукович.