Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» дозволяє відродити незаслужено забуті імена

Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» дозволяє відродити незаслужено забуті імена

Сьогодні в ході відкриття оновленої Алеї зірок Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» з відбитками долонь почесних гостей фестивалю член жюрі кінофестивалю Володимир Миславский відзначив величезне значення «Харьковской сирени» у справі відродження імен піонерів кінематографу.

«Фестиваль «Харьковская сирень» дозволяє по-новому пізнати людей, яких несправедливо забули. Я думаю, що впродовж найближчих фестивалів ми зможемо відкрити імена дуже багатьох відомих харків'ян, піонерів кінематографу», - відмітив він.

За словами Володимира Миславского, фестиваль «Харьковская сирень» з'єднав в собі риси різних видів кінематографічних фестів і став таким чином унікальною культурною  подією.

«Є поняття фестивалю сучасного - це фестиваль, який пов'язаний в першу чергу з пропагандою кіномистецтва. Є наукові кінофестивалі, які розраховані на те, що туди приїжджають фахівці, і ці форуми є їх науковою діяльністю. Зараз можна сказати, що фестиваль «Харьковская сирень» уперше з'єднав ці дві брили - науку і кіномистецтво», - підкреслив він.