Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розширення кордону Харкова дасть місту можливість у перспективі розвиватися за межі окружної

Розширення кордону Харкова дасть місту можливість у перспективі розвиватися за межі окружної

У ході зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прокоментував розширення кордонів Харкова за межі окружної дороги. Він повідомив, що коли вступив на посаду мера Харкова, то отримав попередній генеральний план міста, філософією якого було не розширення кордонів, а інтеграція всередину. Оскільки існуючі мережі були не в змозі забезпечити експлуатацію додаткових житлових будинків, а ущільнювальна забудова викликала протест у жителів, був розроблений новий план.

«Необхідно було розширювати межі Харкова ще 2007 році, але тоді обласна влада не йшла на це, – підкреслив Михайло Добкін. – Сьогодні завдяки злагодженій роботі обласної та міської влад шляхом переговорів з територіальними громадами було ухвалено рішення розширити межі міста Харкова, зафіксувати їх рішенням Верховної Ради, і таким чином дати можливість місту Харкову розвиватися за межі існуючого окружного кільця. Я сподіваюся, що настане той час, коли у нас з'явиться нова кільцева дорога, але поки розширення міста за межі окружної – питання далекої перспективи».

За його словами, розширення кордонів також позбавить дрібних посередників у земельній сфері можливості викупити землі навколо Харкова і, коли почнеться реалізація великих будівельних проектів, продавати її місту втридорога.

Губернатор повідомив, що кроком у відповідь на згоду територіальної громади приміських населених пунктів увійти в межі міста Харкова буде пріоритетне фінансування з боку міської влади сфери охорони здоров'я, рішення господарських та інших пріоритетних питань.

«Плюси, безсумнівно, будуть. Цей проект ми обов'язково реалізуємо, а займатися будівництвом на цих територіях можна буде років через 7-10 », – підкреслив він.