Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область йде своїм шляхом реформування системи охорони здоров'я

Харківська область йде своїм шляхом реформування системи охорони здоров'я

«Життя не стоїть на місці. Реформується дуже багато сфер нашого життя. Наша область одним з пріоритетних напрямків вибрала реформування системи охорони здоров'я. Ми почали працювати над цим питанням ще в той час, коли я працював Харківським міським головою. На прикладі Харківської області ми переконалися, що робота буде максимально плідною, якщо у нас буде створено єдиний медичний простір, щоб жителі Харкова і області могли отримати якісну медичну допомогу в будь-якому лікувальному закладі. Ми вибрали свій шлях і рухаємося по ньому», - зазначив сьогодні під час зустрічі з учасниками всеукраїнського прес-туру голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, в основі нашої системи реформування лежить раціональне використання тих невеликих коштів, які має область.

«Медичних установ дуже багато, і щоб якісно всі поліпшити, коштів не вистачить. Тому ми організували 10 міжрайонних медичних центрів, в яких створюємо сучасні умови для лікування та перебування пацієнтів. У першу чергу ми створюємо високоякісні умови для проведення операцій і насичуємо лікарні сучасним обладнанням», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, в 2010 році новий оперблок був відкритий в Красноградському міжрайонному медичному центрі. Цього року завершуються роботи ще в 5 оперблоках, а у 2012 році буде створено ще 4 сучасних оперблоки. Наступний етап - створення сучасних реанімаційних відділень. «Оперблоки та реанімаційні відділення абсолютно не відрізнятимуться від тих, які створені в Обласній клінічній лікарні», - підкреслив Михайло Добкін.