Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочалось засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво»

Розпочалось засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво»

В Харківській облдержадміністрації розпочалось четверте засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво» «Національного Конвенту України щодо ЄС» на тему: «Східний регіон: міжрегіональне співробітництво – платформа для співпраці з регіонами ЄС». В засіданні беруть участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, голова Харківської облради Сергій Чернов, дипломати Представництва Європейського Союзу в Україні та посольств держав-членів ЄС, провідні експерти з питань європейської інтеграції та регіонального розвитку, представники агенцій з регіонального розвитку, наукових установ, громадських організацій та ЗМІ.

Метою конференції є обговорення євроінтеграційної стратегії України та стратегії розвитку Східного регіону, готовності регіонів України до інтеррегіонального співробітництва з регіонами ЄС та міжрегіональне співробітництво як платформа для співпраці з регіонами ЄС.

Довідка. Проект «Національний Конвент України щодо ЄС» є засобом підтримки та подальшого розвитку загальнонаціонального обговорення шляхів просування України до Європейського Союзу. Конвент – це загальнонаціональний інституційний майданчик для постійних, послідовних, тематично структурованих дебатів щодо шляхів реалізації євроінтеграційної стратегії України.

В проекті представлені усі ключові сегменти суспільства – виконавча та законодавча влада, приватний сектор, неурядові організації, органи місцевого самоврядування, ЗМІ та широка громадськість. Результат проекту – це низка політичних рекомендацій, підготовлених робочими групами «НК України щодо ЄС» для представників органів законодавчої та виконавчої влади України, котрі відповідають за підготовку Угоди про політичну асоціацію України та ЄС.