Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цукрові заводи Харківщини потребують реконструкції

Цукрові заводи Харківщини потребують реконструкції

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, цукровий буряк викопано на 96%, він частково залишився неприбраним у 3-4 районах Харківської області. До кінця цього тижня роботи будуть завершені. Цукрові заводи ще працюватимуть 20-25 днів. За його словами, цей рік довів, що на Харківщині мали добрий урожай цукрового буряку, але не змогли своєчасно його переробити. Необхідна реконструкція цукрових заводів області, зазначив Віталій Алексейчук. Зокрема, потребують реконструкції Конгресівський, Білоколодязянський, Пархомівський, Савинський та Іванівський заводи.

«В Європі найменша потужність цукрових заводів складає 12 тис. тонн на добу, а у нас максимальна – 5 тис. тонн. На превеликий жаль, ми сіємо в основному імпортне насіння, буряки з цього насіння зберігаються лише 3-4 доби, а потім починають пропадати. Тому потрібно розвивати заводи та збільшувати їх потужність», – підкреслив заступник губернатора.

Він повідомив, що у цьому році не працював Пархомівський цукровий завод, і керівництво області обов’язково розгляне причини простою. В той же час, відновив роботу Савинський цукрозавод. «Дехто не вірив, що відновить роботу Савинський завод. Він на сьогодні переробив 173 тис. т цукрового буряка», – звернув увагу Віталій Алексейчук.