Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Без проведення земельної реформи неможливий подальший розвиток села

Без проведення земельної реформи неможливий подальший розвиток села

Сьогодні у Дергачах відбувся черговий виїзний кущовий семінар, присвячений роз'ясненню земельної реформи та законопроекту «Про ринок земель», а також державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю. У семінарі взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, представники ГУ Держкомзему у Харківській області, управління державного земельного кадастру, а також голови районних адміністрацій та рад, сільські, селищні, міські голови, учасники громадських організацій, землевласники та представники ЗМІ.

«Президент України поставив чітке завдання щоб був господар на землі. Мабуть, головним чинником тут буде проведення земельної реформи, без котрого подальший розвиток села неможливий. Зараз багато йдеться про продаж землі після проведення земельної реформи, а це зовсім не так. Фахівці вважають, що землю будуть не продавати, а здавати в оренду, бо це буде більш вигідно», – зазначив під час семінару Віталій Алексейчук.

Він звернув увагу присутніх на те, що необхідно вести роз’яснювальну роботу щодо положень нового земельного законодавства, оскільки вивчали відповідні документи та знають суть одиниці.

Виступаючи перед присутніми, керівник Дергачівської РДА Володимир Кацуба зазначив, що належна роз’яснювальна робота щодо зміни земельного законодавства ведеться в районі в даний час: «Ми намагаємося донести інформацію про земельну реформу до кожного двору. До того ж, головам сільрад будуть передані брошури з роз’ясненнями та відповідями на типові запитанням щодо земельної реформи».

Також Віталій Алексейчук нагадав учасникам семінару про те, що губернатор поставив керівникам сільгосппідприємств та фермерських господарств чітке завдання до 1 листопада розрахуватися повністю з пайщиками. На сьогоднішній день рівень розрахунків по земельним паям становить 79%, по майновим паям – 78,3%. «Область отримала гарний урожай, і всі умови для того, щоб ви розрахувались, зараз є», – підкреслив Алексейчук.