Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Росія залишається першим торговим партнером України

Росія залишається першим торговим партнером України

Президент Росії Дмитро Медведєв на другому Міжрегіональному економічному форумі в Донецьку зазначив, що подібні конференції є важливим чинником спільної роботи з розвитку двостороннього співробітництва. За його словами, за рік після першого форуму, що відбувся у Геленджику, міжрегіональні зв'язки помітно зміцнилися. "По суті, знята блокада з багатьох проектів, більш досконалою стала договірно-правова база, допомогли відновити добрі відносини регіонів, перестали заважати їм у вибудовуванні контактів", - заявив Президент Росії.

Він зазначив, що для України Росія залишається першим торговим партнером, а для Росії Україна вийшла на четверту позицію. «Зараз на 19 російських регіонів припадає майже 90% двостороннього товарообігу, який у серпні склав близько 33 млрд. доларів, а за підсумками року, швидше за все, перевищить 50 млрд. доларів", - підкреслив глава Російської Федерації.

Дмитро Медведєв також повідомив, що Третій російсько-український Міжрегіональний економічний форум буде приймати Нижній Новгород.