Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним з найважливіших кроків до співпраці є підписані сьогодні угоди між урядами України і Росії. Віктор Янукович

Одним з найважливіших кроків до співпраці є підписані сьогодні угоди між урядами України і Росії. Віктор Янукович

«Міжрегіональне співробітництво – найважливіший ресурс економічного процвітання наших країн і розширення взаємин», – заявив Президент України Віктор Янукович, підбиваючи підсумки Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму. Він підкреслив активну участь регіонів в розширенні співробітництва двох країн – протягом останнього року вони провели 3 міжрегіональних форуми, здійснили велику кількість візитів офіційних делегацій і підписали десятки договорів про співпрацю.

Віктор Янукович зазначив, що бізнес також бере активну участь у розвитку міжрегіонального співробітництва. «Роль центральних органів влади – створювати умови для розширення міжрегіонального співробітництва. Основні кроки вже визначені. Одним з найважливіших кроків є підписані сьогодні угоди між урядами двох країн. Ці угоди спрямовані на спрощення спілкування і співпраці між нашими країнами. Переконаний, що двосторонні взаємини повинні носити стратегічний характер в усіх напрямках», – повідомив він.

Також глава держави зазначив, що форум, котрий відбувся сьогодні – найважливіший захід, який довів свою значимість для подальшого розвитку двостороннього співробітництва.

«Українсько-Російський міжрегіональний економічний форум в повній мірі довів свою ефективність як необхідний механізм двосторонньої взаємодії. Тому пропоную проводити його щорічно, на постійній основі для підбиття підсумків роботи у сфері міжрегіонального та прикордонного співробітництва України та Російської Федерації», - сказав Віктор Янукович.