Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Межі міста Харкова будуть розширені

Межі міста Харкова будуть розширені

В даний час ведеться підготовка проектної документації з розширення кордонів міста Харків до окружної дороги. Про це повідомив в ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. «Зараз йде процес розширення меж міста Харкова. Проведено нараду з тими сільськими та селищними головами, інтереси чиїх територіальних громад зачіпають ці зміни. Попередньо місто Харків буде розширюватися до меж окружної дороги. Межа десь буде виходити за окружну дорогу, десь – відходити від неї», – заявив заступник губернатора.

За його словами, поки що вирішується питання, наскільки доцільно змінювати кордони там, де Харківській міськраді повинна перейти лише частина будинків населеного пункту, розділеного окружною. Такі будинки є, зокрема, в районі аеропорту.

Хома підкреслив, що розширення міста – нешвидкий процес. Воно повинно бути спочатку погоджене з відповідними територіальними громадами, потім винесене на розгляд сесії міської ради, обласна адміністрація повинна дати відповідний висновок після розгляду питання обласною радою і остаточне рішення про встановлення меє Харкова приймає Верховна Рада України.

За його словами, всі роботи зі зміни меж можливо завершити в наступному році.