Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський театр ім. Т. Шевченка виступив на театральних фестивалях у Тбілісі та Бресті

Харківський театр ім. Т. Шевченка виступив на театральних фестивалях у Тбілісі та Бресті

У вересні цього року Харківський державний академічний драматичний театр імені Т. Шевченка представляв Україну на ІІІ Міжнародному театральному фестивалю у Тбілісі, який проходив з 14 вересня по 8 жовтня. Режисер-постановник Олександр Ковшун разом з трупою драматичного театру представив п'єсу «Войцек» німецького драматурга Георга Бюхнера, яка пройшла з аншлагом та отримала визнання серед глядачів, конкурсантів та театральних критиків.

З колективом театру зустрівся посол України Василь Цибенко. Він виказав подяку директору театра Маргариті Сакаян та трупі на чолі з режисером Олександр Ковшуном, яка взяла участь у фестивалі та на високому рівні представила в Грузії сучасне українське театральне мистецтво.

Також за кілька днів колектив театру представив свою виставу «Войцек» в Білорусі на XVI Міжнародному театральному фестивалі "Біла вежа-2011" у Бресті, котрий відвідали майже 15 тисяч глядачів.

У нинішньому сезоні на фестиваль привезли свої постановки 26 театральних колективів з 12 країн світу. Спектакль Харківського державного академічного драматичного театру ім. Шевченка увійшов до трійки кращих спектаклів фестивалю. «Войцек» став переможцем в номінації «За послідовність режисерського експерименту».