Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде розроблено новий план-схему організації дорожнього руху

У Харківській області буде розроблено новий план-схему організації дорожнього руху

У Харківській області буде переглянуто план-схему організації дорожнього руху. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку, яке відбулося сьогодні в Харківській облдержадміністрації.  «На дорогах загальнодержавного значення є дорожні знаки, світлофори, направляючі пішохідні огорожі, але немає балансоутримувача, тому виникають певні проблеми з їх обслуговуванням», - зазначив заместитель председателя – руководитель аппарата ХОГА Василий Хома. Також він підкреслив, що до 1 березня 2012 року в Харківській області необхідно привести у належний стан всі технічні засоби організації дорожнього руху та вирішити питання постановки їх на баланс відповідних підприємств.  

У свою чергу заступник голови ХОДА Ігор Шурма відзначив важливість розміщення вздовж траси інформаційних знаків, що вказують шлях до медичних установ. «Ми говоримо про безпеку руху, але також не треба забувати про тих, хто вже потрапив в ДТП, кому необхідна допомога медиків. У Харківській області на всіх загальнодержавних трасах немає вказівники про місцезнаходження лікарень. Якщо на місці події ДТП буде відсутня зона прийому мобільного зв'язку, то потерпілі будуть чекати допомоги до тих пір, поки хто-небудь випадково їх не помітить, - зазначив Ігор Шурма. - Ми зацікавлені, щоб до 2012 року наша область мала цивілізований вигляд, тому нам необхідно встановити знаки, що вказують шлях до медичних установ». 

За словами Василя Хоми, до 15 грудня 2011 року має бути розроблений і затверджений новий план-схема організації дорожнього руху в Харківській області, щоб до 1 березня 2012 року всі технічні засоби організації дорожнього руху були приведені у належний стан.