Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робочі групи з земельних питань працюють неефективно

Робочі групи з земельних питань працюють неефективно

У Харківській області 3 вересня 2011 року були створені обласна та районні робочі групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства, але їх робота досі не ефективна. Про це 21 вересня на другому засіданні Харківського регіонального антикорупційного комітету заявив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. «В їх роботі облдержадміністрація бачила той механізм, який допоможе побудувати якісну систему контролю за використанням земель і виявити порушення. На жаль, цього не сталося», - підкреслив він.

За словами Хоми, перевірка 12 районних груп показала, що в Харківському, Краснокутському, Золочівському та Зачепилівському районах не ведеться активна робота, а в Коломацькому районі робота практично не починалася. "У Харківському районі на чільне місце був поставлений формалізм. Робоча група цього району прийняла 440 рішень, але жодного звернення в прокуратуру не подала", - зазначив заступник губернатора.

У той же час у Чугуївському районі робоча група провела 61 перевірку, видала 9 наказів і 2 постанови про відшкодування збитків, одне звернення було подано в прокуратуру.