Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наше перше завдання - зупинити скорочення мережі літніх оздоровчих таборів, і ми з ним зараз справляємося. Михайло Добкін

Наше перше завдання - зупинити скорочення мережі літніх оздоровчих таборів, і ми з ним зараз справляємося. Михайло Добкін

У Харківській області оздоровленню дітей приділяється особлива увага. Для якісного літнього відпочинку та оздоровлення дітей в регіоні продовжується робота з підготовки «Харківського «Артеку», найближчим часом за найсучаснішими мірками буде реконструйовано дитячий табір «Сонячний».  «Наше перше завдання - зупинити скорочення мережі літніх оздоровчих таборів, і ми з ним зараз справляємося. На жаль, наші попередники не приділяли цьому належної уваги, і ми безповоротно втратили ряд таборів, які ми б з часом відновили, якби вони збереглися в тому вигляді, в якому були 3-5 років тому»,- зазначив у ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, з метою підтримки дитячих оздоровчих установ планується прийняти спеціальну програму на найближчій сесії обласної ради.

«Я сподіваюся, що депутати підтримають цю програму. Справа в тому, що ми не можемо чекати того моменту, коли у нас з'являться кошти, а потім вже розробляти програму і починати підводити під це фінансування. Програма повинна бути. По-перше, вона буде стимулювати до пошуку коштів, у тому числі і позабюджетних, на розвиток мережі оздоровчих таборів, а по-друге, у міру збільшення доходної частини бюджету ми будемо цю програму фінансувати, адже вона приймається не на один рік», - підкреслив голова області.