Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З нагоди Дня українського кінематографу у Харкові покладуть квіти до пам'ятної дошки Альфреду Федецькому

З нагоди Дня українського кінематографу у Харкові покладуть квіти до пам'ятної дошки Альфреду Федецькому

14 вересня о 15:00 з нагоди Дня українського кінематографу відбудеться урочисте покладання квітів до пам'ятної дошки Альфреду Федецькому – фотографу, який 2 грудня 1896 року провів в будівлі театру по вул. Римарській, 21, де сьогодні знаходиться Харківська філармонія, перший в Україні публічний кіносеанс. Про це повідомила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Вікторія Маренич. Дошка була встановлена ​​в 2010 році в ході 2-го фестивалю «Харьковская сирень».

Начальник управління зазначила, що День українського кінематографа відзначається щорічно у другу суботу вересня. У цьому році харківському, а, по суті, і українському кінематографу, оскільки перший публічний кінопоказ відбувся саме в Харкові, виповниться 115 років. 

«Ми дуже раді, що День українського кіно є. Харків'яни не можуть пропустити таку дату. Ми хочемо запропонувати всім, хто небайдужий до кіно, до мистецтва, яке дозволяє перевтілюватися, покласти квіти до дошки Альфреду Федецькому», - підкреслила Маренич.