Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валентин Дулуб привітав працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості з професійним святом

Валентин Дулуб привітав працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості з професійним святом

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся урочистий прийом до Дня працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості. З професійним святом представників галузі вітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб та перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко. Вони побажали присутнім нових здобутків, перемог та професійних досягнень, та вручили кращим працівникам галузі почесні нагороди Харківської облдержадміністрації і облради за досягнення високих виробничих показників, багаторічну сумлінну працю та з нагоди свята.

«Харківська область займає особливе унікальне положення в нафтогазовому комплексі України. Становлення газовидобувної галузі України в її сучасному розумінні відбувалося саме на Харківщині після відкриття у 1950 році унікального Шебелинського родовища із запасами газу майже 700 млрд. куб. м і сьогодні газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування» святкує знаменний ювілей – 60-річчя з дня утворення родовища. Нафтогазовидобувна галузь Харківщини - це науково-промисловий комплекс, що на сучасному рівні забезпечує пошук, розвідку, проектування й облаштування родовищ, транспортування і переробку сировини, а також найбільші в Україні поклади природного газу і нафти та тисячі робочих місць», - підкреслив у своєму виступі заступник губернатора.

Він нагадав, що забезпечення енергетичної безпеки і зміцнення енергетичної незалежності нашої держави – це одне з найбільш складних та почесних завдань, бо від стабільного функціонування нафтогазової галузі в значній мірі залежать темпи подальшої розбудови економіки нашої держави в цілому.