Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нам належить вирішити дуже відповідальні завдання для розвитку зернового господарства області. Віталій Алексейчук

Нам належить вирішити дуже відповідальні завдання для розвитку зернового господарства області. Віталій Алексейчук

«Нам належить вирішити дуже відповідальні завдання в плані розвитку зернового господарства області. Три мільйони тонн зерна повинні стати для області мінімальною нормою, а не виключенням. Запорукою досягнення такого результату є мінімум 500 – 520 тис. гектарів збережених на весну посівів озимих зернових культур», - підкреслив сьогодні в ході науково-практичної конференції з питань посіву озимих культур під урожай 2012 року у Харківській області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Також він підкреслив, що дотримання всіх вимог агротехніки при проведенні посівних робіт є дуже важливою складовою успішного урожаю. «Сподіваюся ви всі відчули, який крок вперед зробила аграрна наука, спираючись на новітню техніку, в плані інноваційних розробок в аграрному секторі взагалі і зерновому господарстві, зокрема. Тому прошу довести все почуте і побачене сьогодні до керівників і спеціалістів господарств, знайти можливість розмножити рекомендації, які ви отримали, і ознайомити з ними фахівців», - додав він.

За словами Віталія Алексейчука, для доброго урожаю необхідно задовольнити потреби у мінеральних добривах під посів озимих культур. «Потрібно визначитися з тим, скільки і яких добрив нам потрібно мати для того гарантовано вийти на рубіж 40 центнерів озимих зернових з 1 гектара в середньому по сільськогосподарських підприємствах області», - зазначив заступник губернатора.