Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Василь Хома привітав учнів Харківської спеціалізованої школи № 109 з Днем знань

Василь Хома привітав учнів Харківської спеціалізованої школи № 109 з Днем знань

На урочистій лінійці у дворі школи № 109 зібралися педагоги, батьки, учні всіх класів і, звичайно, головні герої цього дня - 77 першокласників. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома був присутній на святі знань не тільки як представник влади, але і як батько першокласниці.

«Для найменших учнів сьогоднішній день - це початок нового шляху по захоплюючій дорозі знань, а для одинадцятикласників - відлік останнього року в школі. У цей день ми всі згадуємо наші шкільні роки, найщасливіший і радісний період в нашому житті. Ми згадуємо наших шкільних друзів, наших наставників, які залишили часточку своєї праці в нашому житті. Сьогодні я як батько першокласника хвилююся, думаючи про те, якіми будуть наступні 11 років шкільного життя моєї дитини», - сказав Василь Хома.
Він побажав школярам завзятості у досягненні знань, а вчителям - визнання їхньої праці, терпіння і гідної оцінки своєї роботи. Для більш комфортного навчання заступник губернатора подарував школі мультимедійний проектор.

Довідково.
Харківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №109 була заснована 1935 року. З 1958 року в школі ввели поглиблене вивчення французької мови. На сьогодні в школі №109 працюють 60 учителів, загальна кількість класів - 27, у них навчається 708 учнів. Цього року до перших класів прийшли 77 дітей.
Учні школи беруть участь у міжнародних конкурсах, у Всеукраїнських олімпіадах з французької мови, з 1974 року постійно стають переможцями та призерами лінгвістичних змагань різного рівня. Школа працює у напрямку виховання патріотичних, духовних і моральних цінностей, реалізує проект «Школа Творчості».