Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У програмі «Весілля в Малинівці - плюс» весільні обряди, конкурси, майстер-класи, концерт і феєрверк

У програмі «Весілля в Малинівці - плюс» весільні обряди, конкурси, майстер-класи, концерт і феєрверк

Фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс» триватиме з 10 до 21 години 3 вересня. Про це повідомив в ході прес-конференції в Харківській облдержадміністрації голова Чугуївської райогосадміністраціі Володимир Лобойченко. Окрім фольклорних весільних обрядів у програмі свята виставки народної творчості та фоторобіт, футбольний турнір, робота майданчиків «Гарбузяче містечко», «Тещине подвір'я», «Покуть для молодят», «Баштан кума Сливи», «Тато, мама, я - спортивна сім'я».

У торгових рядах буде представлена ​​продукція понад 200 підприємців. Для гостей відбудуться майстер-класи бандуристів, зброярів, ковалів, виноградарів, виробників іграшок. Вони побачать твори народних умільців і роботу кустарних майстрів. Також для дітей працюватимуть атракціони.

Відвідувачі «Весілля в Малинівці» зможуть взяти участь у безлічі вікторин та конкурсів, за перемогу в яких можна отримати валюту фестивалю - «малинівки». За ці імпровізовані гроші можна буде придбати іграшки, квитки на батут для дітей, купити алкоголь, кавун чи сувенір.

Будуть проведені конкурси «Слобожанська Яруня» і «Чугуївський богатир», переможці яких будуть оголошені нареченим і нареченою.

«Що таке слобожанська Яруня? Це має бути, по-перше, красуня, а по-друге господиня як в хаті, так і на полі. Тобто, вона повинна буде і корову доїти, і багато іншого. Не буду розповідати секрети», - поділився Володимир Лобойченко.

Гостям свята буде запропоновано безліч страв з гарбуза, а також шедеври різних національних кухонь. На закінчення глядачів чекає концертна програма та святковий феєрверк.