Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Делегація Харківської області відвідала сільськогосподарську виставку AGRA в Республіці Словенія

Делегація Харківської області відвідала сільськогосподарську виставку AGRA в Республіці Словенія

У період з 19 по 22 серпня у місті Горнія Радгона Республіки Словенія відбулася 49-а Міжнародна сільськогосподарська та продовольча виставка AGRA. У ній взяв участь Президент Республіки Словенія Даніло Тюрк, міністр сільського господарства лісів і продовольства Словенії Деян Жидан, міністр сільського господарства Республіки Польща і голова Ради ЄС з сільського господарства та рибальства Марек Савіцкі, міністр сільського господарства Чехії Іван Фукса, а також делегація Харківської області на чолі із заступником голови ХОДА Віталій Алексейчук, яка представляла на виставці Україну. 

«У ході виставки ми ознайомилися з європейськими досягненнями в галузі сільського господарства, - сільськогосподарської техніки і технології цієї галузі. Крім того, у нас відбулася зустріч з Президентом і міністром сільського господарства Словенії, на якій обговорювались питання взаємовідносин двох сторін, а також питання співпраці між Харківською областю і Словенією», - повідомив Віталій Алексейчук. 

Також він зазначив, що міністр сільського господарства Республіки Польща запросив Харківську делегацію на відкриття оптового ринку у Варшаві, яке відбудеться 09 - 11 вересня поточного року. «Він розповів нам про особливості організації роботи цього ринку, - зазначив заступник керівника області.- Нам також була цікава їхня робота з дрібнотоварним сільськогосподарськими виробництвами і сімейними сільськогосподарськими кооперативами, які дуже розвинені в Європі. Багато рішень, які ми винесли з цієї зустрічі, ми будемо впроваджувати в Харківській області».