Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям

Внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям

15 липня 2011 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям» від 29 червня 2011 року № 700.

Постановою:
1. Визначено склад сім’ї для призначення допомоги малозабезпеченим сім'ям .
До складу сім'ї включаються: чоловік, дружина; рідні, усиновлені та підопічні діти цих осіб віком до вісімнадцяти років, а також діти, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації до досягнення двадцяти трьох років і які не мають власних сімей; неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства I та II груп або інвалідами I групи і проживають разом з батьками; непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їх утриманні у зв'язку з відсутністю власних доходів; особа, яка проживає разом з одиноким інвалідом I групи і здійснює догляд за ним; жінка та чоловік, які проживають однією сім'єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей. При цьому до складу сім'ї включаються незалежно від місця проживання (перебування) або реєстрації діти, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації до досягнення двадцяти трьох років і не мають власних сімей. До складу сім'ї не включаються особи, які перебувають на повному державному утриманні.

2. Збільшено рівень забезпечення прожиткового мінімуму для кожної дитини-інваліда, яка входить до складу малозабезпеченої сім'ї, з 10 до 20 відсотків.