Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області в оренду передано 881 ставок

В Харківській області в оренду передано 881 ставок

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради начальник Харківського обласного виробничого управління меліорації і водного господарства Олександр Войтенко, за даними райдержадміністрацій станом на 1 липня 2011 року в області в оренду передано 881 ставок, з них з управлінням водного господарство погоджено 473 договорів, надано 662 висновки за проектами відведення земельних ділянок, зареєстровано 704 водогосподарчих паспорти. Найкраще ця робота проведена в Богодухівському, Дергачівському, Зміївському. Золочівському, Лозівському, Новодолазькому районах, в яких в оренду передано 70-80% ставків. Недостатньо робота ведеться в Борівському, Дворічанському, Кегичівському, Коломацькому, Первомайському, Сахновщинському районах.

Надходження до місцевих бюджетів від оренди ставків станом на 1 липня становило 6,3 тис. грн., що на 35% менше, ніж за I півріччя 2010 року. Добре проведена робота із забезпеченню платежів у Богодухівському, Великобурлуцькому, Золочівському, Краснокутському та Куп’янському районах. Незадовільно виконані заходи у 13 районах: Балаклійський, Барвінківський, Близнюківський, Борівський, Дворічанський, Зачепилівський, Ізюмський, Красноградський, Лозівський, Первомайський, Печенізький, Сахновщинський та Шевченківський. У цих районах плати за оренду ставків цього року не надходила взагалі.

За результатами перевірки встановлено, що райдержадміністраціями передача в оренду водних об’єктів здійснюється за договорами оренди землі, в яких не визначається наявність водного об’єкта та гідротехнічних споруд, а також не передбачається відповідальність за технічний стан цих споруд, проведення наглядових та ремонтних робіт, дотримання належної якості води тощо. У Богодухівському, Валківському, Дергачівському, Зміївському, Золочівському, Нововодолазькому районах проведена значна робота із внесення змін до договорів оренди та водогосподарчих паспортів. У Барвінківському, Борівському, Дворічанському, Коломацькому, Первомайскому та Сахновщинському ця робота проведена незадовільно.