Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кінофестиваль «Харьковская сирень» стає майданчиком для реалізації і втілення багатьох творчих ідей. Вікторія Маренич

Кінофестиваль «Харьковская сирень» стає майданчиком для реалізації і втілення багатьох творчих ідей. Вікторія Маренич

У ході прес-конференції за підсумками III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» співголова фестивалю - начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич розповіла про плани оргкомітету на наступний кінофестиваль, який планується провести в травні 2012 року. «Ми обов'язково продовжимо французьку лінію, тому що почесним президентом кінофестивалю є людина, яка нам подарувала його назву, - Мілен Демонжо. Є вже намітки щодо гостей, і ми вже почали переговори. Безумовно, буде продовжено лінію російського кінематографа, і ми будемо прагнути до того, щоб якомога більше нових представників російського кіно побували в нашому місті», - зазначила співголова фестивалю.

Вона також повідомила, що за рішенням оргкомітету фестивалю та його голови Михайла Добкіна, з наступного року буде значно більше уваги приділятися українському кінематографу. «Ми будемо активно просувати і виводити на такий же рівень українську гілку. Якщо в Каннах перемогла молода кінематографістка з Києва, то не за горами той час, коли, можливо, переможець нашої «Харьковской сирени» зможе гідно представити нашу країну за її межами. Українська гілка буде розширена, буде наповнюватися новими роботами і новими особами з тих людей, хто досить довго працює в кінематографі і користується досить стабільною увагою як з боку засобів масової інформації, так і глядачів», - підкреслила Маренич. За її словами, існує ряд кіноробіт, які українські кінематографісти створили за межами України, а майданчик «Харьковской сирени» - прекрасне місце для презентації цих робіт. 

Вікторія Маренич повідомила, що в рамках наступного фестивалю традиційно будуть проводитися майстер-класи метрів кінематографа. «Ми будемо продовжувати цю лінію і в наступному році. І Академія культури, і режисерський факультет університету мистецтв дуже потребують такого спілкування, оскільки не кожен ВНЗ може собі дозволити запросити досить відомого режисера, який міг би відповісти на будь-які питання тих людей, які роблять тільки перші кроки в реалізації своїх творчих ідей»,- підкреслила она.

Начальник управління відзначила успіх «фестивалю у фестивалі» «Музика третього напряму», присвяченого музиці Ісаака Дунаєвського. У наступному році планується запросити 5-6 відомих композиторів, які пишуть для кіно.Також у рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде оголошено конкурс серед харківських фотохудожників «Сирень по-харьковски». 

«Кінофестиваль «Харьковская сирень» стає майданчиком для реалізації і втілення багатьох творчих ідей, не тільки кінематографічних», - підбила підсумок Вікторія Маренич.