Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В п’яти районах області вже ухвалено регіональні програми розвитку архівної справи

В п’яти районах області вже ухвалено регіональні програми розвитку архівної справи

В окремих районах області вже ухвалено регіональні програми розвитку архівної справи, а в розрізі програм соціально-економічного розвитку району передбачено заходи на розвиток архівної справи. Про це повідомила у ході селекторної наради ХОДА директор Державного архіву Харківської області Людмила Момот.

За наведеними нею даними, ухвалена Програма розвитку архівної справи в Балаклійському районі на 2011-2015 роки, котра передбачає 71 тис. грн.; Програма підтримки розвитку архівної справи на 2011-2015 роки у Близнюківському районі - 67 тис. грн.; програма розвитку архівної справи на 2011-2014 роки в Великобурлуцькому районі - 35 тис. 700 грн.; районна програма підтримки розвитку архівної справи в Печенізькому районі на 2011-2013 роки - 42 тис. 520 грн. Також в Програмі економічного та соціального розвитку Дергачівського району на 2011 рік передбачено на підтримку розвитку архівної справи 30 тис. грн.

«Підводячи підсумки роботи архівних відділів районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення щодо забезпечення збереження документів Національного архівного фонду та рівень їх матеріально-технічного забезпечення, маємо певні підстави стверджувати, що керівництвом районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення здійснюються певні заходи щодо покращення умов зберігання архівних документів на місцях, проте в окремих випадках вони потребують активізації», - наголосила Людмила Момот.

Теги