Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Архівні відділи більшості райдержадміністрації потребують додаткових приміщеннь

Архівні відділи більшості райдержадміністрації потребують додаткових приміщеннь

У ході селекторної наради ХОДА директор Державного архіву Харківської області Людмила Момот повідомила, що станом на травень поточного року із 27 архівних відділів районних державних адміністрацій лише 7 забезпечені вільними приміщеннями, що дозволяють здійснювати процедуру приймання документів на кілька років уперед.  

Зокрема потребують збільшення таких площ архівні відділи Близнюківської, Богодухівської, Борівської, Валківської, Вовчанської, Зачепилівської, Зміївської, Ізюмської, Кегичівської, Коломацької, Красноградської, Краснокутської, Лозівської, Нововодолазької, Первомайської, Сахновщинської, Харківської, Чугуївської райдержадміністрацій. Крім того, архівні відділи Балаклійської, Вовчанської та Сахновщинської РДА потребують окремих приміщень для приймання громадян. Проміж архівних відділів міських рад області не забезпечений додатковими площами для комплектування документами архівний відділ Куп’янської міської ради.

За словами Людмили Момот, стан приміщень в більшій частині архівних відділів є задовільним, але викликає занепокоєння стан приміщень в архівних відділах Близнюківської, Валківської, Краснокутської та Куп’янської райдержадміністрацій, де документи зберігаються в будівлях, що не відповідають нормам, та перевантажені документами.

Теги