Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська та Донецька області посідають перше місце в Україні за темпами приросту валового виробництва продукції тваринництва

Харківська та Донецька області посідають перше місце в Україні за темпами приросту валового виробництва продукції тваринництва

За темпами приросту валового виробництва продукції тваринництва Харківська та Донецька області посідають перше місце в Україні – по 11,6%. Це повідомив у ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, за перші 4 місяці поточного року динаміка виробництва по всіх основних видах продукції тваринництва позитивна. За січень-квітень цього року забезпечено індекс валової продукції тваринництва на рівні 111,6%, тоді як у минулому році цей показник становив 104,9%.

Віталій Алексейчук повідомив, що у 2010 році аграрії області виробили більше, ніж у 2009 році, м'яса у живій вазі на 2%, яєць - на 12% та вовни - на 18%. Лише по молоку відбулося скорочення обсягів виробництва на 3%. Станом на 1 травня 2011 року в цілому по всіх категоріях господарств забезпечено зростання обсягів виробництва яєць на 28%, реалізації худоби і птиці на забій - на 2%. Подолано минулорічне відставання у виробництві молока (вироблено на 1% більше).

 

«Те, що в складних погодних умовах минулого року було забезпечено зростання обсягів виробництва тваринницької продукції, свідчить про позитивні зміни у цій галузі сільського господарства», - зазначив він.