Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фестиваль «Харьковская сирень» - це дуже масштабний захід. Вікторія Маренич

Фестиваль «Харьковская сирень» - це дуже масштабний захід. Вікторія Маренич

«Такі заходи, як кінофестиваль «Харьковская сирень» необхідні для всіх людей. Вони дають молоді можливість себе показати, щоб будувати в подальшому свою кар'єру. Хочу сказати, що у нас цього року багато харків'ян беруть участь, і більшість із них робили свої роботи саме до фестивалю»,- зазначила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

За її словами, в Україні кілька кінофестивалів, але «Харьковская сирень» виділяється з їх числа.

«Наш фестиваль починався одночасно з київським фестивалем, який робив Богдан Ступка, також одесити намагаються зробити свій міжнародний кінофестиваль. Але у будь-якого кінофестивалю має бути своя ідея, навколо якої будуються всі заходи. Для Одеси це туризм, для Києва - імідж країни, тому київський фестиваль фінансується в тому числі і з державного бюджету.

Наш фестиваль бюджету не коштує нічого, і головна його ідея - це відкриття нових імен. При цьому кінофестиваль «Харьковская сирень» - це дуже масштабний захід: у нас 53 учасника, близько 30 гостей з Франції, близько 50 гостей з Росії», - підкреслила Вікторія Маренич.