Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» у Харкові відбудуться різноманітні заходи. Вікторія Маренич

У рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» у Харкові відбудуться різноманітні заходи. Вікторія Маренич

Програма III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» складається з різних заходів, які зможуть задовольнити будь-який смак,- наголосила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

«У рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» у Харкові відбудуться різноманітні заходи. Наша програма цього року надзвичайно різноманітна, на будь-який смак. Це і творчі зустрічі, і майстер-класи, і, звичайно, головна частина будь-якого кінофестивалю - це основна програма, в рамках якої можна буде переглянути 53 фільми з 6 країн світу і Україні», - повідомила Вікторія Маренич.

У рамках кінофестивалю відбудеться творча зустріч з легендарним Жаном-Полем Бельмондо і відомим актором Олексієм Петренко, презентація книги Мілен Демонжо «Рассказы о животных», тисяча примірників якої буде роздана дитячим будинкам та бібліотекам Харківщини. Знаменитий актор П'єр Рішар на сцені Харківського національного театру опери та балету представить свій спектакль «Пьеру Ришару. До востребования».

Для початківців-кінематографістів у рамках фестивалю відбудеться низка майстер-класів. Зокрема, секрети своєї творчості для харків'ян відкриють знамениті кінорежисери Алла Сурікова та Володимир Фокін, відомі актори Остап Ступка та Богдан Бенюк.

Окрема секція на кінофестивалі присвячена 115-річчю харківського кінематографа.У рамках секції відбудеться виставка, присвячена Альфреду Федецькому, та презентація книги члена журі кінофестивалю «Харьковская сирень» - кінокритика Володимира Миславського «Кінематографічна історія Харкова 1896-2010 рік. Імена. Фільми. Події».

Крім цього в рамках кінофестивалю харків'яни зможуть послухати музику з кінофільмів.

«Музика для кіно - це особливий напрямок для композиторів, тому в розділі «Музика третього напряму» відбудеться великий концерт «Пора-пора-порадуемся…». У першій частині буде звучати музика Ісаака Дунаєвського, а в другій - Максима Дунаєвського. Сам Максим Ісаакович буде присутній і на відкритті кінофестивалю, і на концерті», - повідомила Вікторія Маренич.