Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув на Харківщину

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув на Харківщину

На Харківщину прибув Патріарх Кирил - єпископ Російської православної церкви, Патріарх Московський і всієї Русі, предстоятель Російської православної церкви. Біля трапа літака його зустріли Предстоятель УПЦ Московського патріархату, Митрополит Київський і всієї України Володимир, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, вікарій Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій. В аеропорту його також зустріли Надзвичайний і Повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіп.

Сьогодні о 16:20 Патріарх Московський і всієї Русі Кирил побуває у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі Харкова і в цей же день о 18:00 візьме участь в Урочистій Академії, присвяченій 90-річчю з дня народження митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, яка відбудеться в Харківському національному академічному театрі опери та балету. Захід транслюватиметься у прямому ефірі на ХОД ТРК.

8 травня на площі Свободи Патріарх Московський і всієї Русі Кирило та Митрополит Київський і всієї України Володимир здійснять Божественну літургію. Початок дійства і прямої трансляції на Першому національному каналі та на телеканалі ХОД ТРК о 9:00. Після закінчення богослужіння о 12:15 предстоятель РПЦ візьме участь у церемонії покладання вінків до Меморіалу Слави.