Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чорнобиль не має минулого часу

Чорнобиль не має минулого часу

Сьогодні в пам'ять трагічних подій, що відбулися 25 років тому на Чорнобильській атомній електростанції, і в подяку всім, хто врятував людство від радіоактивного лиха, учні двох шкіл Київського району - № 165 і № 166 - висадили березову алею на території біля своїх навчальних закладів. Урочистий урок-реквієм «Чорнобиль не має минулого часу» відвідав заступник голови ХОДА Євген Савін.

«Сьогоднішній день дуже трагічний і пам'ятний для нашої країни, - сказав Євген Євгенович.- Катастрофа могла перетворитися у світову, і тільки завдяки людям, які працювали на Чорнобильській АЕС, і тим, хто приїхав ліквідувати наслідки аварії, вдалося уникнути світової трагедії. На честь цих людей ми висаджуємо сьогодні дерева, щоб ніколи не забувати величі їх подвигу, і ніколи не допустити повторення такого лиха».

Всі учні з 1 по 11 класи, всі вчителі та гості заходу, всі небайдужі мешканці сусідніх будинків дружно взялися за лопати і за лічені хвилини тоненькі берізки протягнули свої гілочки до яскравого квітневого сонця. І коли жителі сусідніх мікрорайонів будуть відпочивати в тіні молодого березового гаю, вони з вдячністю згадуватимуть тих, хто ціною своїх життів і здоров'я зберіг для нас можливість спокійно гуляти під відкритим небом.