Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському регіоні буде реалізована програма доочищення питної води

У Харківському регіоні буде реалізована програма доочищення питної води

«Сьогодні ми обговорюємо з головою Харківської облради ситуацію з доочищенням води в Харківському регіоні. Ця програма спрямована на збереження здоров'я населення. Дитячі садки, школи та лікарні повинні мати можливість отримувати абсолютно чисту підготовлену воду, яка буде відповідати всім необхідним стандартам», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

Керівник області акцентував увагу на тому, що в України найжорсткіші стандарти за визначеннями критеріїв якості води.

«Фінансування на цю програму має надійти з державного бюджету. На це закладено близько 11,5 млн. грн. Якщо ці гроші надійдуть, то ми вирішимо питання у всьому Лозівському районі, який обраний пілотним. Також буде вирішене питання в частині шкіл міста Харкова, - повідомив Михайло Добкін. - Обрано ті об'єкти, де можна буде забезпечити обслуговування систем доочищення води. Є певні видаткові матеріали, які необхідно постійно перевіряти, міняти фільтри, а це повинні робити фахівці тих підприємств, які виграли тендер і встановили дане обладнання».

Також він зазначив, що важливим залишається той факт, щоб у цій програмі брали участь територіальні громади Харківського регіону.